Chiptuning

Chiptuning

Door het motormanagement te veranderen of  te vervangen kunnen wij het vermogen koppel van de auto laten stijgen. Tevens wordt de efficiëntie van de verbranding verbeterd waardoor het verbruik gelijk blijft of soms zelfs afneemt. Een zeer populaire en betaalbare vorm van tuning.

In ons bedrijf kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Chiptuning kan toegepast worden op de complete VAG-groep maar ook op diverse andere automerken. U kunt altijd even informeren of dit voor uw voertuig ook mogelijk of zinvol is (het gaat m.n. om turbo diesel en turbo benzinemotoren).
De prestatieverbetering die hieruit voortkomt bedraagt zo’n 20-30% naast het feit dat het ook nog eens brandstof besparend is.

Daarnaast is het ook mogelijk om softwarematige aanpassingen te doen op roetfilter- en EGR-storingen d.m.v. een herprogrammering.

Wij zijn een service point van JD Engineering.

JD Engineering is gespecialiseerd in het tunen van VW, Audi, Seat en Porsche. Zij hebben veel ervaring met Custom (chip)tuning, hierbij passen zij de software uniek aan op de motor . Dus GEEN universele software.